Busabonnementen Informatie over het kopen, verlengen of opzeggen van je busabonnement

Busabonnementen

Persoonsgebonden OV-Chipkaart

Met een persoonsgebonden ov-chipkaart reist u met een chipkaart voorzien van pasfoto en uw persoonsgegevens. Deze kaart is eenvoudig aan te schaffen en bied vele voordelen ten opzichte van de anonieme ov-chipkaart.

Door dat u als eigenaar herkenbaar bent van deze kaart kunt u gebruik maken van verschillende kortingen en abonnementen op deze kaart. Tevens is het mogelijk om op het internet je reisgegevens in te zien en de afgeschreven bedragen.

De persoonsgebonden ov-chipkaart werkt zowel in de trein, bus, tram als in de metro. Hierbij worden de bedragen afgeschreven van het tegoed op je kaart. Je hebt dus slechts één kaart nodig voor het reizen door heel Nederland.

Wanneer je altijd reistegoed wilt hebben dan is het mogelijk op “automatisch opwaarderen” te activeren. Hiermee stel je zelf in welk bedrag er automatisch van uw rekening op de chipkaart gezet kan worden. Zonder dat je in de rij hoeft te staan bij een automaat heb je zo altijd voldoende reissaldo. Let wel op dat het bedrag van je rekening afgeschreven moet kunnen worden.